Therapieën

Fysiotherapie De Rouw geeft diverse therapieën. De verschillende therapieën staan hieronder kort beschreven. Voor meer informatie over de desbetreffende therapie, kunt u doorklikken naar een uitgebreide omschrijving.

Nieuw bij Fysiotherapie de Rouw Andulla therapie. Heeft u last van chronische pijn in uw rug of ledematen, kom dan bij Fysiotherapie de Rouw de Andullatie therapie proberen.

Klik voor meer info

Van uw behandelend specialist hebt u te horen gekregen dat u last hebt van “claudicatio intermittens” ofwel “etalagebenen”. Mensen met deze klachten moeten bij het lopen van een bepaalde afstand vaak stil blijven staan omdat ze door verminderde doorbloeding pijn krijgen in de benen.

Lees meer

Dry-needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met dry-needling worden spierverhardingen ontspannen (‘myofasciale triggerpoints’) via het gericht prikken met een dunne naald binnen de spier.

Lees meer

Diagnostiek middels echografie, onze droom en inmiddels werkelijkheid. Met 3 therapeuten zijn we aan de opleiding tot MSK echografisten begonnen. Dat wil zeggen dat we doormiddel van een echo apparaat een mooi beeld in kaart kunnen brengen van uw spieren en gewrichten. We nemen als het ware een kijkje in uw lichaam.

Lees meer

Artrose is één van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen van het bewegingsapparaat.1 Bij het ontstaan van artrose
staat de interactie tussen overbelasting (mechanisch) en ontstekingsfactoren (reumatisch) centraal.

Lees meer

Lymf taping zorgt voor minder druk op oppervlakkige bloedvaten waardoor de doorstroming verbeterd, en zorgt voor een optimale vochtafvoer bij bijvoorbeeld een dikke arm, voet, borst of lies.

Lees meer

Een behandeling met de Lympha Press is bedoeld voor mensen met oedeemvorming (vochtvorming) in de benen, armen en of romp door minder goede werking van de aderen of een minder goede werking van het lymfesysteem.

Lees meer

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit water. De manuele lymfedrainage volgens Vodder is een massagevorm, die er op gericht is de waterhuishouding van het lichaam in optimale conditie te houden.  De manuele lymfedrainage is toepasbaar bij zeer veel klachten.

Lees meer

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af. Manueel therapeuten hebben na een studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding voor manueel therapeut gevolgd.

Lees meer

Bij fysiotherapie de Rouw hebben we een breed scala aan massage mogelijkheden enkele vormen zijn : sportmassage, ontspanningsmassage, bindweefselmassage, fasciale massage, triggerpoint behandeling, litteken behandeling, lymfedrainage. De therapeut kijkt met u naar de klacht en de best mogelijke behandeling.

Het medical taping concept is een tape methode waarmee het lichaamseigen herstelproces wordt geoptimaliseerd.  De tape is toepasbaar bij veel verschillende klachten.

Lees meer

Wanneer mensen na een beroerte of ander hersenletsel terug in de thuissituatie komen lopen zij vaak nog tegen problemen aan die in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis niet aan bod zijn gekomen. Door precies in kaart te brengen wat deze problemen nog zijn (dit kan variëren van opstaan uit een stoel tot bijvoorbeeld buiten wandelen) maken we samen met de patiënt een behandelplan om deze problemen op te lossen.

Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, denkt u vermoedelijk niet als eerste aan het op peil houden van uw conditie. Toch is het zinvol om daar bij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. Veel mensen vinden het fijn om zelf aan de slag te kunnen met het herstel en de mogelijkheid te hebben lotgenoten te ontmoeten. FT de Rouw is aangesloten bij het Onconet.

Lees meer

Fysiotherapie kan helpen om de spieren rondom de schouder sterker te maken en de stabiliteit en mobiliteit van het gewricht te verbeteren. Allereerst nemen wij een intakegesprek met u af. Hierin worden de klachten en eventuele voorgeschiedenis besproken. Daarna wordt een lichamelijk  onderzoek uitgevoerd. De fysiotherapeut beoordeelt de algemene beweeglijkheid. Daarna wordt de mobiliteit en kracht in de schouder bekeken. Echografie kan gebruikt worden om een beeld te krijgen van hoe de binnenkant van de schouder eruitziet. Uit alle verkregen informatie wordt een behandelplan opgesteld. Afhankelijk van de oorzaak van uw klachten kunnen verschillende methoden worden toegepast. Voorbeelden van behandelingen zijn:

Lees meer

Bij Fysiotherapie de Rouw kunt u terecht voor al uw sportblessures middels echografie gaan we eerst onderzoeken wat de schade precies is.

Lees meer

Wie veel pijn heeft door vermoeide en/of door dikke benen, zal blij zijn dat fysiotherapie De Rouw in Hedel een heel arsenaal aan pijnverlichtende middelen heeft om dit per direct op te lossen.

Lees meer

Specifieke deskundigheid, kennis en kunde van zorgverleners is noodzakelijk. Samenwerken en afstemmen met zowel de persoon met parkinson als collega zorgverleners is daarom van groot belang. Dat maakt de netwerkzorg rondom en met de mens effectief. Een zorgverlener aangesloten bij ParkinsonNet biedt deze zorg.

Lees Meer

Ruim de helft van alle 65-plussers is bezorgd om te vallen. Omdat ze bang zijn om te vallen, vermijden zij activiteiten zoals wandelen, boodschappen doen of op bezoek gaan bij familie en vrienden. Hierdoor vermindert vaak het levensplezier en vergroot de kans op sociale isolatie.

Lees meer