Therapieën

Fysiotherapie De Rouw geeft diverse therapieën. De verschillende therapieën staan hieronder kort beschreven. Voor meer informatie over de desbetreffende therapie, kunt u doorklikken naar een uitgebreide omschrijving.

Andullatie therapie

Nieuw bij Fysiotherapie de Rouw Andulla therapie. Heeft u last van chronische pijn in uw rug of ledematen, kom dan bij Fysiotherapie de Rouw de Andullatie therapie proberen.

Klik voor meer info

Claudicatiotraining

Van uw behandelend specialist hebt u te horen gekregen dat u last hebt van “claudicatio intermittens” ofwel “etalagebenen”. Mensen met deze klachten moeten bij het lopen van een bepaalde afstand vaak stil blijven staan omdat ze door verminderde doorbloeding pijn krijgen in de benen.

Lees meer

Dry Needling

Dry-needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met dry-needling worden spierverhardingen ontspannen (‘myofasciale triggerpoints’) via het gericht prikken met een dunne naald binnen de spier.

Lees meer

Echografie

Diagnostiek middels echografie, onze droom en inmiddels werkelijkheid. Met 3 therapeuten zijn we aan de opleiding tot MSK echografisten begonnen. Dat wil zeggen dat we doormiddel van een echo apparaat een mooi beeld in kaart kunnen brengen van uw spieren en gewrichten. We nemen als het ware een kijkje in uw lichaam.

Lees meer

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij aandoeningen worden behandeld aan o.a. spieren, botten, pezen, zenuw, huid en gewricht van de hand/pols/ duim regio. Denk hierbij aan klachten zoals overbelasting bijvoorbeeld: triggerfinger, m. quervain of tennis- golfers elleboog.

Lees meer

Heup- en knieartrose

Artrose is één van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen van het bewegingsapparaat.1 Bij het ontstaan van artrose
staat de interactie tussen overbelasting (mechanisch) en ontstekingsfactoren (reumatisch) centraal.

Lees meer

Groepslessen

Bent u iemand die eigenlijk helemaal niet van sporten houdt, maar zich wel graag wat fitter wil voelen? Of bent u iemand die bang is niet goed genoeg te zijn om te kunnen sporten, doordat u te veel kwaaltjes heeft? Dan is onze wintertraining echt iets voor u.

Lees meer

Lymf taping

Lymf taping zorgt voor minder druk op oppervlakkige bloedvaten waardoor de doorstroming verbeterd, en zorgt voor een optimale vochtafvoer bij bijvoorbeeld een dikke arm, voet, borst of lies.

Lees meer

Lymfa Press

Een behandeling met de Lympha Press is bedoeld voor mensen met oedeemvorming (vochtvorming) in de benen, armen en of romp door minder goede werking van de aderen of een minder goede werking van het lymfesysteem.

Lees meer

Manuele lymfedrainage

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit water. De manuele lymfedrainage volgens Vodder is een massagevorm, die er op gericht is de waterhuishouding van het lichaam in optimale conditie te houden.  De manuele lymfedrainage is toepasbaar bij zeer veel klachten.

Lees meer

Massage

Bij fysiotherapie de Rouw hebben we een breed scala aan massage mogelijkheden enkele vormen zijn : sportmassage, ontspanningsmassage, bindweefselmassage, fasciale massage, triggerpoint behandeling, litteken behandeling, lymfedrainage. De therapeut kijkt met u naar de klacht en de best mogelijke behandeling.

Medical Taping

Het medical taping concept is een tape methode waarmee het lichaamseigen herstelproces wordt geoptimaliseerd.  De tape is toepasbaar bij veel verschillende klachten.

Lees meer

Neurorevalidatie

Wanneer mensen na een beroerte of ander hersenletsel terug in de thuissituatie komen lopen zij vaak nog tegen problemen aan die in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis niet aan bod zijn gekomen. Door precies in kaart te brengen wat deze problemen nog zijn (dit kan variëren van opstaan uit een stoel tot bijvoorbeeld buiten wandelen) maken we samen met de patiënt een behandelplan om deze problemen op te lossen.

Oncologisch beweegprogramma

Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, denkt u vermoedelijk niet als eerste aan het op peil houden van uw conditie. Toch is het zinvol om daar bij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. Veel mensen vinden het fijn om zelf aan de slag te kunnen met het herstel en de mogelijkheid te hebben lotgenoten te ontmoeten. FT de Rouw is aangesloten bij het Onconet.

Lees meer

Osteopathie

Wat kan een osteopaat voor u of uw kind betekenen? Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn. Een behandeling door een osteopaat zorgt vaak voor grote opluchting.

Lees meer

Sportblessures

Bij Fysiotherapie de Rouw kunt u terecht voor al uw sportblessures middels echografie gaan we eerst onderzoeken wat de schade precies is.

Lees meer

Steunkousen

Wie veel pijn heeft door vermoeide en/of door dikke benen, zal blij zijn dat fysiotherapie De Rouw in Hedel een heel arsenaal aan pijnverlichtende middelen heeft om dit per direct op te lossen.

Lees meer

Valpreventie

Ruim de helft van alle 65-plussers is bezorgd om te vallen. Omdat ze bang zijn om te vallen, vermijden zij activiteiten zoals wandelen, boodschappen doen of op bezoek gaan bij familie en vrienden. Hierdoor vermindert vaak het levensplezier en vergroot de kans op sociale isolatie.

Lees meer