Lympha Press

Een behandeling met de Lympha Press is bedoeld voor mensen met oedeemvorming (vochtvorming) in de benen, armen en of romp door minder goede werking van de aderen of een minder goede werking van het lymfesysteem.

Wat houdt de behandeling in?

Lympha press is een methode om vocht (oedeem) af te voeren uit de benen of armen door het uitoefenen van gecontroleerde druk. Het behandelde lichaamsdeel neemt hierdoor in omvang af. Voor de lympha press behandeling wordt een speciaal apparaat gebruikt.

De behandeling

Het aangedane lichaamsdeel wordt in een manchet gelegd. In de manchet bevinden zich elkaar overlappende cellen die met lucht gevuld worden. De manchet (ten) wordt aangesloten op de lympha press met maximaal 2 x 12 (lucht)slangetjes. Het apparaat zorgt ervoor dat de manchet langzaam wordt opgeblazen. Het apparaat laat de manchet onder gecontroleerde druk langzaam, maar kort, opblazen en weer leeg lopen. Dit wordt steeds herhaald. Zo wordt er druk op het betreffende lichaamsdeel uitgeoefend en het vocht wordt van distaal naar proximaal afgevoerd. Deze behandeling is niet pijnlijk.