Steunkousen

Steunkousen geen schrikbeeld meer van ‘onprettige noodzakelijkheid’

Hedel – Wie veel pijn heeft door vermoeide en/of door dikke benen, zal blij zijn dat fysiotherapie De Rouw in Hedel een heel arsenaal aan pijnverlichtende middelen heeft om dit per direct op te lossen. TEK staat voor Therapeutische Elastische kousen of in de volksmond beter bekend als steunkousen. En wie nog steeds denkt dat deze alleen verkrijgbaar zijn in de welbekende bruine kleuren vergist zich. Eigenaresse Ilse de Rouw levert ze namelijk ook met zilveren glitters (‘voor de feestdagen’) en ‘mooie blauwe katoenen met een fraai sierwerkje erin’.

Ilse is blij dat ze mensen kan helpen en advies kan even vanuit haar knusse praktijk aan de Uithovensestraat 30A te Hedel. “Ik weet uit eigen ervaring dat mensen veel last kunnen hebben van vermoeide en of dikke benen door bijvoorbeeld spataderen. Of een te dikke arm als gevolg van een operatie. Daarom ben ik blij dat wij al drie jaar steunkousen aanmeten voor onze patiënten. Sinds 2017 hebben we dit zelfs breder getrokken en hebben we een regio brede functie ingenomen. Wie bijvoorbeeld van zijn huisarts of specialist het advies heeft gekregen om steunkousen te gaan dragen, kan gewoon makkelijk bij ons terecht. We kunnen alle soorten en merken steunkousen leveren. Veel mensen weten overigens ook niet dat deze tegenwoordig verkrijgbaar zijn in alle soorten, vormen en kleuren, zoals steunkousen met zilveren glitters voor de feestdagen. Of voor de mannen mooie blauwe katoenen met een sierwerkje erin. In de praktijk hebben we namelijk in de loop der jaren gemerkt dat mensen bij steunkousen vaak een schrikbeeld hebben van lelijke onprettige noodzakelijkheden. Het tegendeel is echter waar. En daar willen wij dus graag verandering in brengen. Naast de gewone steunkousen voor de benen hebben wij ook armkousen en sportkousen.”

Welke informatie is verplicht voor een steunkous op maat?

Ilse: “U mailt, of belt naar fysiotherapie De Rouw en maakt een afspraak om steunkousen aan te laten meten. Wat wij nodig hebben is een verwijzing van uw huisarts of specialist waarop de aanvraag voor steunkousen vermeld staat. U heeft dan recht op twee paar steunkousen per jaar, die door uw zorgverzekering vergoed worden, er zijn dus geen kosten aan verbonden. Vervolgens gaat een van onze gespecialiseerde therapeuten uw maten opmeten en uw wensen bespreken. Naar aanleiding hiervan volgt een advies en bestelling. De levering zal binnen een week plaats vinden. Kunt u niet naar de praktijk komen? Geen probleem dan komen we graag naar u.”