Ruim de helft van alle 65-plussers is bezorgd om te vallen. Omdat ze bang zijn om te vallen, vermijden zij activiteiten zoals wandelen, boodschappen doen of op bezoek gaan bij familie en vrienden. Hierdoor vermindert vaak het levensplezier en vergroot de kans op sociale isolatie.

Zicht op Evenwicht

Vanaf augustus start ergotherapie Brabantzorg met een nieuwe groepscursus gericht op zelfstandig wonende ouderen die bang zijn om te vallen en als gevolg daarvan activiteiten vermijden. De cursus heet Zicht op Evenwicht, en is ontwikkeld door de Universiteit Maastricht en het Trimbos-instituut. Zicht op Evenwicht is door het RIVM Centrum Gezond Leven gecertificeerd en heeft de beoordeling ‘Sterke aanwijzingen voor effectiviteit’ ontvangen (meerdere onderzoeken laten positieve resultaten zien).

Meer informatie: www.zichtopevenwicht.nl

Werving deelnemers

De eerste cursus ronde gaat vanaf 28 augustus 2017 van start, en wordt gefinancierd vanuit een subsidie verkregen door GGD Gelderland-Zuid en verstrekt door fonds Nuts-Ohra. Een eis verbonden aan de subsidie is dat de werving gericht moet zijn op een specifieke doelgroep;

Ouderen 65+, alleenstaand, zelfstandig wonend, met één of meer beperkingen, niet dementerend.

Aan u de vraag als zorgprofessional of u ons wilt ondersteunen bij het toe leiden van cliënten die voldoen aan deze beschrijving naar deze cursus. Mocht u een patiënt spreken die last heeft van valangst en hierdoor beperkt wordt in zijn of haar bewegingsvrijheid, dan zouden wij het op prijs stellen als u de mogelijkheid van deze cursus aanreikt.

Kosten

De eigen bijdrage voor deelname aan deze cursus kunnen door inzet van de subsidie eenmalig lager gehouden dan gangbaar is. De eigen bijdrage per deelnemer bedraagt voor deze eerste ronde €20 voor een programma van 8 weken waarin één keer per week een groepssessie van 2 uur wordt gegeven.

Aanmelden

Aanmelden kan via e-mail: administratief.ondersteunersbkc@brabantzorg.eu Of telefonisch via 06-83646054. Bij aanmelding graag naam, adres, telefoonnummer vermelden.

Of u kunt zich aanmelden bij Fysiotherapie de Rouw en krijgt u een 1 op 1 behandeling valpreventie voor meer info of aanmelden kunt u contact opnemen met tel: 073-7370139