Ilse

Sinds 16 jaar ben ik eigenaar van Fysiotherapie de Rouw.
Met veel passie en inzet ontwikkel ik mezelf en mijn team, non stop.
Dit maakt dat er een dynamische praktijk ontstaat. Waarbij iedereen op de hoogte is van alle nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.
Ik hou me voornamelijk bezig met oedeemtherapie en oncologische revalidatie, dat is de richting waarin ik me al jaren aan het verdiepen ben. Juist deze doelgroep omdat je vaak in de meest kwetsbare fase van mensen, in hun leven komt. Het is erg fijn en dankbaar werk, juist dan, iets voor iemand te kunnen betekenen.
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in rug en ruiter training, dryneedling, sportrevalidatie en echografie.
De afwisseling van de snelle revalidatie en de vaak wat meer langdurige begeleiding bij oncologie maakt dat ik mijn werk met heel veel plezier doe.

Willeke

Mijn naam is Willeke Baars en ik ben sinds februari 2013 met veel plezier  werkzaam bij fysiotherapie de Rouw.

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda.

Tijdens mijn opleiding heb ik de cursus gevolgd volgens het Medical Taping Concept. Hierbij wordt gewerkt met Cure Tape. Dit is een behandeltechniek voor spierproblemen, gewrichtsproblemen en oedeemklachten waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische tape.

Ook ben ik sinds 2011 aangesloten bij het ClaudicatioNet, een landelijk netwerk voor etalagebenen. Door deze loopscholing kan door middel van therapie de coördinatie van het lopen worden verbeterd en de pijnvrije afstand vergroot.

In 2013 heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage gevolgd. Hierbij wordt geleerd om de lymfeafvoer van het hele lichaam te beïnvloeden, waardoor voorkomen kan worden dat afvalstoffen zich ophopen en daardoor klachten kunnen ontstaan. Eind  2019 ga ik starten met de opleiding Manuele Lymfedrainage volgens de Vodder methode, zodat we in de praktijk allemaal dezelfde werkwijze hebben, voor het verhelpen van deze klachten. Als aanvullen op de manuele lymfedrainage kunt u ook voor het aanmeten van alle steunkousen en bandages bij mij terecht.

In maart 2014 ben ik gestart met het eerste deel Dry Needling en in december 2014 heb ik deel twee afgerond.

Met Dry Needling worden door middel van een speciale techniek, de spieren aangeprikt met een naaldje waardoor ze op die manier snel en langdurig ontspannen.

Begin 2016 heb ik de opleiding echografie afgerond. Met de echo kan het onderzoek aangevuld worden door nog wat dieper te kijken wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit.  Met de echo kunnen gewrichten, pezen en spieren in kaart gebracht worden, om zo beter te beoordelen wat de belastbaarheid is van deze structuren.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met jeugd- en jongerenwerk in mijn woonplaats. Dat doe ik met zoveel plezier, dat ik die interesse ook graag in mijn werk wil betrekken.

Myrte

Mijn naam is Myrte Jansen. In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik direct ben begonnen aan de opleiding handtherapie. Binnen de handtherapie heb ik een aantal jaar gewerkt en veel ervaring op gedaan. Toch wilde ik weer breder in het werkveld kunnen worden ingezet, en ben ik weer aan de slag gegaan in een de reguliere fysiotherapie praktijk. Daar heb ik mij verdiep in oedeem therapie. Sinds juni 2018 ben ik ook geregistreerd oedeem therapeut.

Naast handen en oedeem, pas ik ook dry needling en medical taping toe en ben ik claudicatio therapeut.

Tess

Mijn naam is Tess Rabou en ik ben sinds oktober 2019 werkzaam bij Fysiotherapie de Rouw. In augustus 2018 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Hierna ben ik echter gelijk begonnen aan de studie Diergeneeskunde in Antwerpen waarbij ik nu in het tweede jaar zit.

In mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik door middel van stages ervaring op kunnen doen met verschillende klachten en ziektebeelden. Zo heb ik mijn afstudeerstage mogen doen in een revalidatiecentrum op de afdeling Niet-Aangeboren Hersenletsel. Hier heb ik geleerd verder te kijken dan enkel de klacht alleen door ook andere factoren die hier invloed op kunnen hebben te bekijken. Op deze manier streef ik ernaar niet enkel op korte termijn doelen te bereiken in een behandeling maar ook naar lange termijn doelen toe te werken door naar het grote geheel te kijken. Mijn huidige studie in de Diergeneeskunde leert mij de vorm en ontwikkeling van verschillende stelsels en organen te koppelen aan de functie. Hierdoor ben ik stiekem toch nog veel bezig met wat ook op een mens van toepassing is!

Hopelijk graag tot ziens!

Peter

Mijn naam is Peter. Naast mijn eigen praktijk (sinds 1984) heb ik me per 1 mei 2022 aangesloten bij Fysiotherapie De Rouw. Als algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut zie ik veel patiënten met nek- en rugklachten. Ook  behandel ik veel (top)sporters met deze klachten. Voetballers, wielrenners (weg/cyclocross/mountainbike) en hardlopers zie ik regelmatig voor behandelingen. Door blokkades in rug/nek gaat het optimaal functioneren op het veld of op de weg vaak niet voor 100%. Kortom: een ervaren en allround fysiotherapeut met een no-nonsense mentaliteit.

Specialisaties: algemene fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, rug-, nek-, en andere gewrichtsklachten, ontspanningsoefeningen via ademhaling, kaakklachten.

Manuela

Mijn naam is Manuela ​V​erhagen en ik werk met heel veel plezier in ​het​ leuk​e​ team ​van Fysiotherapie de Rouw.
​Sinds ​enkele​ jaren​ ben ik​ fysiotherapie assistente bij ​F​ysiotherapie de Rouw.
Als u ​de praktijk​ belt of binnenloop​t​ help ik u graag met het maken van u afspraak of andere vragen die u heeft met betrekking tot de praktijk en de verzekering.

Ook assisteer ik bij de Lymfapress, Andumed​i​c en het aanmeten van steunkousen. Verder voorzie u graag v​an​ een kopje koffie of thee.
Daarnaast verzorg ik ook een aantal administratieve en huishoudelijke taken binnen ​het ​team.

Hopelijk graag tot zien!

Heel veel groetjes van Manuela

Jetty van der Kolk

Ik verzorg met veel plezier alle declaraties en administratie binnen Fysiotherapie de Rouw.