Ilse

Welkom op de vernieuwde site van Fysiotherapie de Rouw. Graag stel ik u op deze manier voor aan het team van Fysiotherapie de Rouw. We werken in Hedel met 7 enthousiaste leergierige en toegewijde collega’s , waarbij kennis kunde en betrokkenheid hoog in het vaandel staan.

Ons streven is een patiënt daadwerkelijk te horen en te zoeken naar een zo adequaat mogelijke oplossing voor een ieders probleem. Iedere therapeut heeft zijn eigen specialisatie (s) en tijdens ons 6 jaarlijkse teamoverleg zorgen we voor kennis overdracht naar elkaar. Daarnaast volgen we allemaal jaarlijks diverse opleidingen en cursussen spreken we elkaar wekelijks voor patiënten overleg en zijn we dagelijks met ons vak bezig.

6 dagen en 5 avonden in de week zijn we voor u bereikbaar. Na aanmelding garanderen we dat u binnen 24- 48 uur terecht kunt daarmee hopen we u voldoende van dienst te zijn. Bedankt voor uw interesse in onze website en graag tot ziens in onze praktijk.

Willeke

Mijn naam is Willeke Baars en ik ben sinds februari 2013 met veel plezier  werkzaam bij fysiotherapie de Rouw.

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda.

Tijdens mijn opleiding heb ik de cursus gevolgd volgens het Medical Taping Concept. Hierbij wordt gewerkt met Cure Tape. Dit is een behandeltechniek voor spierproblemen, gewrichtsproblemen en oedeemklachten waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische tape.

Ook ben ik sinds 2011 aangesloten bij het ClaudicatioNet, een landelijk netwerk voor etalagebenen. Door deze loopscholing kan door middel van therapie de coördinatie van het lopen worden verbeterd en de pijnvrije afstand vergroot.

In 2013 heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage gevolgd. Hierbij wordt geleerd om de lymfeafvoer van het hele lichaam te beïnvloeden, waardoor voorkomen kan worden dat afvalstoffen zich ophopen en daardoor klachten kunnen ontstaan. Eind  2019 ga ik starten met de opleiding Manuele Lymfedrainage volgens de Vodder methode, zodat we in de praktijk allemaal dezelfde werkwijze hebben, voor het verhelpen van deze klachten. Als aanvullen op de manuele lymfedrainage kunt u ook voor het aanmeten van alle steunkousen en bandages bij mij terecht.

In maart 2014 ben ik gestart met het eerste deel Dry Needling en in december 2014 heb ik deel twee afgerond.

Met Dry Needling worden door middel van een speciale techniek, de spieren aangeprikt met een naaldje waardoor ze op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry Needling kan worden toegepast in de spieren van arm en been, en spieren rond de wervelkolom.

De derde en laatste cursus Dry Needling is speciaal voor patiënten met hoofdpijn en/ of kaakklachten, deze cursus zal ik in de toekomst ook nog gaan doen.

Sinds 2015 zijn we als praktijk onderdeel van het Veldon netwerk, waarmee door middel van de Flexchair en een test een bewegingsanalyse gemaakt kan worden van de lage rug en het bekken.

Door de beweeglijkheid van de rug in kaart te brengen en daarmee te trainen kunnen rugklachten verminderen en/of (sport) prestaties verbeteren.

Begin 2016 heb ik de opleiding echografie afgerond. Met de echo kan het onderzoek aangevuld worden door nog wat dieper te kijken wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit.  Met de echo kunnen gewrichten, pezen en spieren in kaart gebracht worden, om zo beter te beoordelen wat de belastbaarheid is van deze structuren.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met jeugd- en jongerenwerk in mijn woonplaats. Dat doe ik met zoveel plezier, dat ik die interesse ook graag in mijn werk wil betrekken.

Ad Maas

Mijn naam is Ad Maas

Ik ben in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien werkzaam geweest in diverse praktijken en revalidatiecentra. In 2011 ben ik begonnen met de studie osteopathie. Nadat ik zelf met osteopathie in aanraking ben gekomen, ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in deze werkwijze en het idee achter deze werkwijze. Vanwege de andere zienswijze past dit prima binnen de praktijk, om zo op een andere manier en met een andere kijk naar het lichaam te kijken.  Het lichaam als geheel zien en daaruit op zoek naar de oorzaak van de klachten, waar die oorzaak zich ook mag bevinden in het lichaam. Dat is voor mij de uitdaging.

Theo

Mijn naam is Theo Tijs en ik ben sinds 2001 werkzaam als algemeen fysiotherapeut, en heb mijn eigen praktijk in Breda. Sinds 2012 ben ik gespecialiseerd in de methode Dry Needling.
Het menselijk lichaam zit complex in elkaar. Ook als u goed voor uw lichaam zorgt door gezond te eten en voldoende te bewegen kunnen klachten ontstaan. Mijn doel is om samen met u deze klachten te laten verdwijnen. De techniek waarmee ik al geruime tijd successen boek is Dry Needling. Met deze techniek weet ik snel verkrampingen uit de spier te halen om zo de gerelateerde klachten op te lossen.
Ik ga op zoek naar de oorzaak van de klacht waardoor ik de klacht structureel kan verhelpen of pijnvrij kan krijgen. Met als uitgangspunt dat u al uw dagelijkse activiteiten weer met plezier en pijnvrij kan uitvoeren.
Ik kom de komende periode het team van Fysiotherapie de Rouw versterken als waarnemend fysiotherapeut.

Manuela

Mijn naam is Manuela ​V​erhagen en ik werk met heel veel plezier in ​het​ leuk​e​ team ​van Fysiotherapie de Rouw.
​Sinds ​enkele​ jaren​ ben ik​ fysiotherapie assistente bij ​F​ysiotherapie de Rouw.
Als u ​de praktijk​ belt of binnenloop​t​ help ik u graag met het maken van u afspraak of andere vragen die u heeft met betrekking tot de praktijk en de verzekering.

Ook assisteer ik bij de Lymfapress, Andumed​i​c en het aanmeten van steunkousen. Verder voorzie u graag v​an​ een kopje koffie of thee.
Daarnaast verzorg ik ook een aantal administratieve en huishoudelijke taken binnen ​het ​team.

Hopelijk graag tot zien!

Heel veel groetjes van Manuela

Jetty van der Kolk

Ik verzorg met veel plezier alle declaraties en administratie binnen Fysiotherapie de Rouw.