Therapieën

Fysiotherapie De Rouw geeft diverse therapieën. De verschillende therapieën staan hieronder kort beschreven. Voor meer informatie over de desbetreffende therapie, kunt u doorklikken naar een uitgebreide omschrijving.

Andullatie therapie

Nieuw bij Fysiotherapie de Rouw Andulla therapie. Heeft u last van chronische pijn in uw rug of ledematen, kom dan bij Fysiotherapie de Rouw de Andullatie therapie proberen.

Lees meer

Cervicaal trainer

Cervicale stoornissen in beweeggedrag op basis van coördinatie en stabiliteit vormen de indicatie voor het behandelen middels de Cervicale Trainer. Vaak zijn enkele behandelingen al voldoende om u die zet te geven die u nodig heeft om weer beter te gaan functioneren. Ook hier geldt het uitgangspunt: “minimale energie, maximaal resultaat”.

Lees meer

Claudicatiotraining

Van uw behandelend specialist hebt u te horen gekregen dat u last hebt van “claudicatio intermittens” ofwel “etalagebenen”. Mensen met deze klachten moeten bij het lopen van een bepaalde afstand vaak stil blijven staan omdat ze door verminderde doorbloeding pijn krijgen in de benen. Om in zo’n situatie niet op te vallen blijven ze bijvoorbeeld voor een winkeletalage staan en vandaar de naam “etalagebenen”.

Lees meer

Dry Needling

Dry-needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met dry-needling worden spierverhardingen ontspannen (‘myofasciale triggerpoints’) via het gericht prikken met een dunne naald binnen de spier.

Lees meer

Groepslessen

Fysiotherapie De Rouw biedt diverse groepslessen aan, waaronder CoreStability en Wintertraining. Voor mensen met lage rug en/of bekkenklachten worden er groepslessen corestability training gegeven. Op het moment dat de klok verzet wordt totdat hij weer terug gezet wordt geven we wintertraining. Dit omdat in de wintermaanden de meeste mensen minder aan bewegen toe komen.
Lees meer

Lymf taping

Lymf taping zorgt voor minder druk op oppervlakkige bloedvaten waardoor de doorstroming verbeterd, en zorgt voor een optimale vochtafvoer bij bijvoorbeeld een dikke arm, voet, borst of lies.

Lees meer

Lympha Press

Een behandeling met de Lympha Press is bedoeld voor mensen met oedeemvorming (vochtvorming) in de benen, armen en of romp door minder goede werking van de aderen of een minder goede werking van het lymfesysteem.

Lees meer

Manuele Lymfedrainage

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit water. De manuele lymfedrainage volgens Vodder is een massagevorm, die er op gericht is de waterhuishouding van het lichaam in optimale conditie te houden.  De manuele lymfedrainage is toepasbaar bij zeer veel klachten.

Lees meer

Medical Taping

Het medical taping concept is een tape methode waarmee het lichaamseigen herstelproces wordt geoptimaliseerd.  De tape is toepasbaar bij veel verschillende klachten.

Lees meer

Neurorevalidatie

Wanneer mensen na een beroerte of ander hersenletsel terug in de thuissituatie komen lopen zij vaak nog tegen problemen aan die in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis niet aan bod zijn gekomen. Door precies in kaart te brengen wat deze problemen nog zijn (dit kan variëren van opstaan uit een stoel tot bijvoorbeeld buiten wandelen) maken we samen met de patiënt een behandelplan om deze problemen op te lossen.

Lees meer

Rug Balans Test

Met minimale inspanning een maximaal resultaat. Zo kunt u de werking van de FlexChair omschrijven. Het is een nieuwe en zeer effectieve manier om van uw rugpijn af te komen.

Lees meer

Ruitertraining

Allereerst gaan we in kaart brengen hoe goed u in staat bent uw rug optimaal te gebruiken, vertaald naar het rijden: hoe goed bent u instaat uw paard vanuit uw bekken te leiden? Dit doen we doormiddel van een Rug balans test. Hiervan krijgt u meteen de uitslag en deze wordt dan de leidraad voor de daarop volgende trainingen.

Lees meer

Steunkousen

TEK is de afkorting voor Therapeutische Elastische kousen of met andere woorden: steunkousen. Sinds 2 jaar meten wij steunkousen aan voor onze patiënten. Nu in 2016 willen we dit breder gaan trekken en een regio functie in gaan nemen. Als u van uw huisarts of specialist het advies heeft gekregen steunkousen te gaan dragen dan kunt u bij ons terecht.

Lees meer

Valpreventie

Bent u al wat op leeftijd gekomen en onzeker geworden in het lopen buitens of binnenshuis. Heeft u een CVA gehad en bent u nog herstellende of andere redenen waardoor u onzeker bent geworden in uw eigen kunnen dan helpen wij u graag middels onze valpreventie training.

Lees meer