Willeke

willeke

Mijn naam is Willeke Baars en ik ben sinds februari 2013 werkzaam bij fysiotherapie de Rouw.

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda.

Tijdens mijn opleiding heb ik de cursus gevolgd volgens het Medical Taping Concept. Hierbij wordt gewerkt met Cure Tape. Dit is een behandeltechniek voor spierproblemen, gewrichtsproblemen en oedeemklachten waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische tape.

Ook ben ik sinds 2011 aangesloten bij het ClaudicatioNet, een landelijk netwerk voor etalagebenen. Door deze loopscholing kan door middel van therapie de coördinatie van het lopen worden verbeterd en de pijnvrije afstand vergroot.

In 2013 heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage gevolgd. Hierbij wordt geleerd om de lymfeafvoer van het hele lichaam te beïnvloeden, waardoor voorkomen kan worden dat afvalstoffen zich ophopen en daardoor klachten kunnen ontstaan.

In maart 2014 ben ik gestart met het eerste deel Dry Needling en in december 2014 heb ik deel twee afgerond.

Met Dry Needling worden door middel van een speciale techniek, de spieren aangeprikt met een naaldje waardoor ze op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry Needling kan worden toegepast in de spieren van arm en been, en spieren rond de wervelkolom.

De derde en laatste cursus Dry Needling is speciaal voor patiënten met hoofdpijn en/ of kaakklachten, deze cursus zal ik in de toekomst ook nog gaan doen.

Sinds 2015 zijn we onderdeel van het Veldon netwerk, waarmee door middel van de Flexchair en een test een bewegingsanalyse gemaakt kan worden van de lage rug en het bekken.

Door de beweeglijkheid van de rug in kaart te brengen en daarmee te trainen kunnen rugklachten verminderen en/of (sport) prestaties verbeteren.

Begin 2016 heb ik de opleiding echografie afgerond. Met de echo kan het onderzoek aangevuld worden door nog wat dieper te kijken wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit.  Met de echo kunnen gewrichten, pezen en spieren in kaart gebracht worden, om zo beter te beoordelen wat de belastbaarheid is van deze structuren.